1. Verkkosivuston käyttäminen ja hallinta
Miten kirjaudun WordPress-hallintapaneeliin?
Kirjoita verkkosivustosi URL-osoitteen loppuun /wp-admin ja mene sivustolle. Käytä kirjautumiseen lähettämiämme tunnuksia. Jos et ole vielä saanut kirjautumistunnuksiasi, ota yhteyttä sivustosi kehittäjään tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@topborn.com.
Voinko muokata verkkosivustoani itse?
Kyllä. Voit tehdä pieniä muutoksia, kuten muokata kuvia ja tekstejä, erillisessä oppaassa kuvattujen ohjeiden mukaan. Jos haluat tehdä isompia muutoksia, ole meihin yhteydessä, jotta voimme toteuttaa muutokset vahingoittamatta esimerkiksi verkkosivuston rakennetta ja SEO-ominaisuuksia.
Miten voin palauttaa verkkosivustoni, jos jokin menee pieleen?
Voit aina palata sivuston aikaisempiin versioihin erillisessä oppaassa kuvattujen ohjeiden mukaisesti. Jos huomaat suuremman ongelman, jota et osaa korjata itse, ota meihin yhteyttä. Voit ottaa yhteyttä sivustosi rakentaneeseen web-kehittäjään tai lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@topborn.com.
Keneen otan yhteyttä saadakseni tukea verkkosivuston hallintaan?
Voit ottaa yhteyttä sivustosi rakentaneeseen web-kehittäjään tai lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@topborn.com.
Mitä minun pitäisi tehdä, jos sivustoni on suljettu?
Jos sivustosi ei toimi oikein, ota mahdollisimman pian yhteyttä sivustosi rakentaneeseen web-kehittäjään tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@topborn.com. Liitä mukaan perusteellinen selvitys havaitsemistasi ongelmista.
2. Sivuston turvallisuus ja ylläpito
Miten teen varmuuskopion verkkosivustostani?
Jos verkkosivustosi isännöinti on meillä, luomme säännöllisesti varmuuskopioita verkkosivustostasi; sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos verkkosivustoasi isännöi jokin muu palveluntarjoaja kuin Topborn, ota yhteyttä heihin.
Tarvitsenko SSL-varmenteen ja miten saan sellaisen?
Meidän rakentamillamme ja isännöimillä verkkosivuilla on aina aktiivinen SSL-sertifikaatti. Huolehdimme myös SSL-varmenteen uusimisesta, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään.
Miten voin estää roskapostin tai yhteydenottolomakkeen lähettämisen?
Kun kehitämme verkkosivustoasi, rakennamme aina roskapostisuojauksen, joten sinun ei tarvitse tehdä lisätoimenpiteitä roskapostien tai yhteydenottolomakkeen lähettämisen estämiseksi. Jos alat saamaan verkkosivustojesi kautta epäilyttäviä sähköposteja ja yhteydenottoja, ota meihin yhteyttä, niin tutkimme ongelman.
3. Verkkosivuston käytön opastus ja päivitykset
Annatteko koulutusta sivuston käyttöön?
Emme tarjoa koulutusta verkkosivustojen käyttämiseen tai muokkaamiseen. Meillä on kirjallinen opas, jossa selitetään yleisimmät prosessit verkkosivuston käyttämisestä. Jos sivustollasi on ominaisuuksia, joita ei käsitellä tässä oppaassa, tai jos sinulla on muita verkkosivuston muokkaukseen liittyviä kysymyksiä, voit aina ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisäohjeita.
Voinko pyytää lisäominaisuuksia tai päivityksiä verkkosivuston julkaisun jälkeen?
Sivuston julkaisun jälkeen Topborn sitoutuu tarjoamaan tukea ja ylläpitoa seuraavien ehtojen mukaisesti:
– Sopimuksen mukainen toiminnallinen perustuki (esim. virheenkorjaukset) 30 päivän ajan toimituksen jälkeen, ilman lisäkustannuksia.
– Laajennettu tuki tai ylläpito voidaan tarjota lisämaksusta erillisen tukisopimuksen perusteella.
4. Verkkosivuston analytiikka ja suorituskyky
Mistä tiedän, kuinka monta kävijää verkkosivustollani on?
Näet verkkosivustosi kävijämäärän kirjautumalla sisään asiakasportaaliimme, johon olemme integroineet Google Analyticsin. Portaalista löydät yleiskatsauksen, joka näyttää kuinka monta ihmistä vierailee verkkosivustollasi joka päivä, viikko ja kuukausi. Jos sinulla ei ole pääsyä portaaliimme, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua tilin luomisessa.
Kuinka usein asiakasportaalin tilastot päivitetään?
Asiakasportaalimme tilastot päivittyvät joka päivä, joten voit seurata sivustosi menestystä päivittäin.
Mistä tiedän, kuinka monta konversiota verkkosivustollani on?
Asiakasportaalistamme näet konversioiden määrän. Lisäksi näet, kuinka moni kävijä on suorittanut tärkeiksi määrittämiämme toimintoja, kuten esimerkiksi klikannut puhelinnumeroa, täyttänyt yhteydenottolomakkeen tai klikannut sähköpostiosoitetta verkkosivuilla.
Miten voin seurata sivuston suorituskykyä?
Otamme yleensä asiakkaillemme käyttöön Google Analyticsin, jotta voit seurata verkkosivustosi suorituskykyä asiakasportaalissamme. Jos tarvitset apua mittareiden ymmärtämisessä, lue Google Analytics -artikkeli tai ota meihin yhteyttä.
5. SEO (Hakukoneoptimointi)
Näkyykö verkkosivustoni Googlessa välittömästi?
Ei. Yleensä kestää jonkin aikaa, ennen kuin hakukoneet, kuten Google, indeksoivat uuden verkkosivuston. Tämä prosessi voi kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen esimerkiksi sivuston koosta, rakenteesta ja muista SEO-asetuksista.
Mitä "indeksointi" tarkoittaa?
Hakukoneet, kuten Google, indeksoivat verkkosivustoja keräämällä tietoja niiden sisällöstä ja tallentamalla ne hakemistoon. Indeksoitumisen jälkeen verkkosivustosi on ikään kuin lisätty Googlen ”kirjastoon”, jolloin se on hakukoneen käyttäjien löydettävissä hakutuloksissa.
Miksi en löydä verkkosivustoani, kun haen sitä?
Jos verkkosivustosi on äskettäin julkaistu, se ei ehkä ole ehtinyt indeksoitua. Jos sivusto on jo indeksoitu, heikko löydettävyys voi johtua siitä, että sivustosi ei ole vielä sijoittunut etsimiesi avainsanojen mukaan. Hallinnoimme SEO-strategiaa parantaaksemme tätä ajan myötä, mutta on normaalia, ettei sivusto sijoitu heti julkaisun jälkeen.
Pitääkö minun tehdä jotain auttaakseni sivustoni hakukoneoptimointia?
Pääsääntöisesti hoidamme kaikki tekniset hakukoneoptimointiin liittyvät työt. Jos kuitenkin haluat lisätä uutta sisältöä, muistathan noudattaa yleisiä SEO-ohjeita, kuten käyttää pääavainsanojasi luonnollisesti, pitää sivustosi hyvin jäsenneltynä ja välttää sisällön päällekkäisyyttä/kopioimista muilta sivustoilta.
Mitä ovat metaotsikot ja metakuvaukset? Pitääkö minun päivittää ne?
Metaotsikot ja metakuvaukset ovat lyhyitä tekstejä, jotka näkyvät hakutuloksissa. Olemme jo määrittäneet ne puolestasi, mutta jos teet muutoksia sivuihisi, joskus myös metatiedot on hyvä päivittää vastaamaan uutta sisältöä. Sopivat metaotsikot ja metakuvaukset ovat tärkeä osa hakukoneoptimointia, joten suosittelemme keskustelemaan kanssamme ennen muutosten tekemistä.
Pitääkö minun lähettää verkkosivustoni Googlelle?
Ei. Hallinnoimme tätä prosessia puolestasi Google Search Consolen kautta. Jos kuitenkin lisäät paljon uutta sisältöä, suosittelemme päivitysten lähettämistä varmistaaksesi, että Google tunnistaa muutokset mahdollisimman nopeasti.
Kuinka usein minun tulee päivittää sisältöni hakukoneoptimointia varten?
Selkeää sääntöä ei ole, mutta säännölliset päivitykset osoittavat Googlelle, että sivustosi on aktiivinen ja relevantti. Uusien blogitekstien lisääminen, vanhan sisällön päivittäminen tai uusien palvelusivujen lisääminen voivat auttaa pitämään verkkosivustosi Googlen silmissä aktiivisena.
Vaikuttavatko sivustoni tekstin muutokset hakukoneoptimointiin?
Tekstien muokkaaminen voi vaikuttaa hakukoneoptimointiin. Pieniä muutoksia voi yleensä tehdä huoletta, mutta suurempia muokkauksia suunnitellessasi kannattaa ensin ottaa meihin yhteyttä. Tällaisia ovat esimerkiksi otsikoiden tai palveluiden pääkuvausten vaihtaminen. Näin pystymme varmistamaan, että muutokset eivät vaikuta negatiivisesti sivustosi optimoitumiseen.
Vaikuttaako verkkosivuston ulkoasun muokkaaminen hakukoneoptimointiin?
Ulkoasun muutokset voivat vaikuttaa hakukoneoptimointiin, jos sivuston rakenne muuttuu merkittävästi tai URL-osoitteet muuttuvat. Ota aina yhteyttä meihin ennen kuin teet suuria muutoksia varmistaaksesi, että hakukonesijoituksesi säilyvät.
Etkö saanut vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, niin autamme sinua.