Google Analytics 4:n käyttäminen.

Google Analytics 4 (GA4) on Googlen uusin versio sen suositusta verkkosivuanalytiikkatyökalusta. Google Analytics 4 tarjoaa monipuolisemmat ja joustavammat raportointi- ja seurantamahdollisuudet verrattuna aiempaan Universal Analytics -versioon. GA4 on suunniteltu vastaamaan nykypäivän verkkosivustojen ja sovellusten monimuotoisia seurantatarpeita.

Google Analytics 4 keskittyy erityisesti käyttäjäkeskeiseen analytiikkaan ja se hyödyntää uusimpia tekoälyominaisuuksia. Työkalu auttaa ymmärtämään kävijöiden käyttäytymistä, tunnistamaan parantamismahdollisuuksia sivuston tai sovelluksen suorituskyvylle, sekä lisäämään liikennettä ja optimoimaan käyttökokemusta.

Tässä oppaassa selitetään, miten voit hyödyntää Google Analytics 4:n eri ominaisuuksia verkkosivustosi tehon, saavutettavuuden ja konvertoitumisen maksimoimiseksi.

Aloita Google Analytics 4:n käyttäminen

Kirjaudu sisään Google-tililläsi, luo Google Analytics -tili ja lisää GA4-tagi Google Tag Managerin kautta tai suoraan verkkosivustolle. Tämä tunniste seuraa käyttäjien vuorovaikutusta ja tapahtumia koko sivustolla.

Kuvassa Google Analyticsin raporttien aloitussivu. Sivua on mahdollista mukauttaa ja siihen voi asettaa omia ”kortteja” näyttämään erilaisia tietoja. Tämä esimerkki näyttää kävijöiden määrän, uudet kävijät, missä maassa kävijät ovat, sekä aktiiviset istunnot eri kanavien mukaan.

Ymmärrä hallintapaneelin toiminnot

Google Analytics 4:n kattava hallintapaneeli voi aluksi vaikuttaa vaikealta ymmärtää. Kiinnitä huomiota ainakin näihin osioihin:

Hankinta: Näyttää, miten – tai mistä – käyttäjät löytävät verkkosivuston tai sovelluksen. Hankinta näyttää liikenteen määrän eri lähteistä, kuten orgaanisista hakutuloksista, sosiaalisesta mediasta tai maksetuista mainoksista.

Sitoutuminen: Mittaa käyttäjien vuorovaikutusta verkkosivusisällön kanssa. Mittareita ovat esimerkiksi sivulla vietetty aika, sivun näyttökertojen määrä sekä tapahtumat, kuten klikkaukset ja lataukset.

Kaupallistaminen: Seuraa käyttäjien toiminnasta saatuja rahoitustapahtumia ja tuloja. Tällaisia ovat esimerkiksi verkkokaupassa tehdyt maksuliikennetapahtumat.

 

Tilastoja, joita kannattaa pitää silmällä

Aktivoivat istunnot: Istunnot, joissa käyttäjä on aktiivisesti vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa. Vuorovaikutukseksi lasketaan, jos käyttäjä esimerkiksi viipyy sivustolla pitkään, katselee useita sivuja tai suorittaa erilaisia toimintoja.

Käyttäjät: Yksittäisten käyttäjien määrä, jotka ovat vierailleet verkkosivustolla tietyn ajanjakson aikana.

Sivun katselut: Niiden kertojen kokonaismäärä, kun tiettyä verkkosivuston sivua on katsottu tietyn ajanjakson aikana. Aina kun sivu ladataan, se rekisteröidään sivun katseluksi riippumatta siitä, onko sama henkilö käynyt sivulla useita kertoja. Sivun katselukerrat mittaavat, kuinka suosittu tietty sivu on ja kuinka paljon liikennettä se tuottaa.

Sitoutumisaste: Niiden käyttäjien prosenttiosuus, jotka ovat aktiivisesti vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, esimerkiksi klikkaamalla linkkejä tai oleskelemalla sivulla tietyn ajan. Korkea sitoutumisaste osoittaa, että käyttäjät pitävät sisältöä merkityksellisenä ja kiinnostavana, kun taas alhainen sitoutumisaste voi tarkoittaa, että vierailijat eivät koe saatavilla olevaa sisältöä hyödylliseksi tai poistuvat muuten vain sivustolta nopeasti.

 

Tavoitteiden asettaminen ja tulosten seuranta

GA4 käyttää tapahtumapohjaisia ​​mittareita tavoitteiden asettamiseen ja tulosten seurantaan. GA4:n seuraamia tuloksia ovat esimerkiksi lomakkeiden lähettäminen, verkkokauppaostot, uutiskirjeen tilaaminen tai tietyillä sivuilla käyminen.

Seuraa verkkokauppatapahtumia: GA4 tarjoaa yksityiskohtaista tietoa sähköisestä kaupankäynnistä seuraamalla ostoja, tuloja ja muita maksuliikenteeseen liittyviä tilastoja tapahtumapohjaisten tulosten avulla.

 

Analysoi ja optimoi verkkosivustosi

Tietojen segmentointi: Liikenteen segmentointi antaa paremman käsityksen siitä, miten eri käyttäjäryhmät käyttäytyvät verkkosivustollasi. Tilastot on mahdollista jakaa esimerkiksi mobiilikäyttäjien, uusien vierailijoiden tai tiettyjen maantieteellisten alueiden mukaan.

Tutkimukset ja A/B-testaus: Käytä ”tutkimusta” mukautettuun analytiikkaan ja A/B-testaa eri sivuversioita suorituskyvyn optimoimiseksi.

Jatkuva kehittäminen: Käytä Google Analyticsin tietoja verkkosivuston jatkuvaan kehittämiseen. Tarkastelemalla ja analysoimalla GA 4:n tuottamia raportteja säännöllisesti sinun on helppo tunnistaa sivustosi trendit, ongelmat ja parannusmahdollisuudet.

Viimeisimmät artikkelit

Haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä?

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA: lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Hakukoneoptimointi.

Google Ads.

Verkkosivukehitys.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan käyttökokemuksen verkkosivustollamme. Jatkamalla hyväksyt tämän.